UNF Fysik Camp 2018

Universitetsfysik i sommerferien

- af Viktor Sebastian Petersen d. 15. januar 2017

Fysik Camp er tilbage

44 gymnasieelever går i de store danske fysikeres fodspor, når de bruger en uge af deres sommerferie på Aarhus universitet, hvor de fordyber sig i alt fra partikelfysikkens undere til universets mysterier. Arrangementet, Fysik Camp 2017, afholdes af frivillige fra Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF), og har til formål at formidle spændende universitetsfysik til engagerede unge.

Fysisk Institut ved Aarhus Universitet kommer til at summe af energi og aktivitet, når 44 engagerede gymnasieelever d. 16 juli indtager både laboratorier og auditorier, når UNF Fysik Camp 2017 løber af stablen. I løbet af den følgende uge vil disse videbegærlige, fysikinteresserede unge fordybe sig i fysikkens verden, og beskæftige sig med alt fra kerne- og partikelfysik til kosmologi og den specielle relativitetsteori.

Fysik på universitetsniveau

Fysik Camp 2017 henvender sig til Gymnasieelever med en brændende interesse for fysik og naturvidenskab. Undervisningen kommer både til at indeholde spændende foredrag, teoretiske øvelser og praktiske forsøg i de veludstyrede laboratorier på Fysisk Institut, og frivillige universitetsstuderende og professorer vil sørge for, at samtlige deltagere bliver fagligt udfordret og får mest muligt ud af campen.

Socialt samvær med fysikken som omdrejningspunkt

Selvom det faglige og fordybelsen i fysikkens undere fylder meget på campen, så er der også fokus på det sociale aspekt. På Fysik Camp lægges der stor vægt på teamwork, hvilket giver deltagerne mulighed for at være sammen med andre engagerede unge fra hele landet, der alle deler deres interesse for fysik og naturvidenskab, idet de samarbejder i videnskabelige forsøg som klarlæggelsen af grundlæggende fysiske love og konstanter. Ydermere bliver deltagerne rystet godt og grundigt sammen, da hele ugen er spækket med sjove og hyggelige sociale aktiviteter, og samtlige deltagere kan se frem til at knytte nye venskaber med deres potentielle fremtidige studiekammerater.

Baggrundsbillede: ESO/José Francisco Salgado (josefrancisco.org)