UNF Fysik Camp 2018

Fagligt Program

Få en smagsprøve på de spændende emner, vi vil arbejde med på campen

Fysik Camp 2017 byder på et spændende fagligt program med mange forskellige emner inden for fysikkens verden. Undervisningen vil både være teoretisk og praktisk orienteret, og altid med fokus på hvordan fysik spiller en fundamental rolle i vores forståelse af verden. Campen har intet mindre end 6 emner på det faglige program, heraf 2 hovedemner og 4 valgemner, så der er noget for enhver smag.

Forsøg med flydende nitrogen på Fysik Camp 2016 (Foto: UNF)

Tavleundervisning på Fysik Camp 2016 (Foto: UNF)

Elever regner opgaver på Fysik Camp 2016 (Foto: UNF)

Astrofysik

I gymnasiet lærer man om klassisk mekanik ud fra Newtons love. Med astrofysik kan vi undersøge og beskrive verdensrummet lige fra exoplanteter, der kredser rundt andre stjerner, til universets fødsel og død. Med astronomiske måleapparater og metoder kan vi få fascinerende billeder og informationer af indholdet i vores univers. Med teleskoper kan vi bl.a. observe Mælkevejen, men også andre galakser, og vi kan se virkningen af Einsteins relativitetsteori, hvor lys bliver bøjet om tunge objekter. Dette er blot nogle af de ting vi vil beskæftige os med under Astrofysik.

Laserfysik

Laseren er et utrolig nyttigt redskab i den eksperimentelle verden og vi skal lære, hvordan vi laver laserlys og hvorfor dens egenskaber er så fantastiske. Laserlys bruges bl.a til nedkøling af atomer, når man undersøger kvantemekaniske systemer og fænomener, som bl.a. Bose-Einstein kondensater. I vil komme på besøg i nogle af laboratorierne på Aarhus Universitet, hvor laserfysik og specielt laserkøling spiller en stor rolle i forskningen.

...og meget andet

Fysikken har mange grene, og derfor får I også mulighed for at fordybe jer i valgemner som elektrodynamik og bølger, relativitetsteori, kerne-partikel fysik og rotationel mekanik. Læs mere om disse på hjemmesiden.

Denne side er sidst opdateret d. 19. januar 2017 af DBR

Faglige Emner

På Fysik Camp 2017 er programmet opdelt i hovedemner og valgemner

De 2 hovedemner:

  1. Astrofysik
  2. Laserfysik

De 4 valgemner

  1. Elektrodynamik og bølger
  2. Relativitetsteori
  3. Kerne-partikel fysik
  4. Rotationel mekanik.

Spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål til det faglige program, er du velkommen til at kontakte Dorte, der er årets Faglige Ansvarlige på Fysik Camp. Du kan få fat i Dorte på dtp@unf.dk.

Baggrundsbillede: ESO/José Francisco Salgado (josefrancisco.org)