UNF Fysik Camp 2018

Om Fysik Camp 2018

Fysikkens relevans

Med opdagelsen af tyngdebølger her i vinteren 2016 er det blevet klarere, at fysik er blevet mere relevant end nogensinde før. Opdagelsen af tyngdebølger var det endelige bevis på, at Einstein havde ret med sin generelle relativitetsteori. Derudover er opdagelsen også interessant, da den viser, at der er ting i verden, som vi stadig ikke forstår.

Fysikken forklarer de mindste dele i verden med standardmodellen, men det beskriver også de største objekters opførsel med den generelle relativitetsteori. Det er vanskeligt at dække det allermindste og det allerstørste, og kun fysikken formår at kunne dette. For fremtiden vil det næste store spørgsmål indenfor fysikken formentligt blive; hvordan kombinerer man disse to ting? Om svaret ligger indenfor strengteorien, kvantefeltteori eller noget helt andet er umuligt at spå, men en ting sikker: Fysikken formår at forblive relevant.

Sciencecamp for dig der elsker fysik

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) afholder i år sin femte sommerskole i uge 29. Sommerskolen er for unge med interesse for fysik. Alle kan komme med, uanset baggrund og fagligt niveau. Unge kan frit møde ligesindede fra hele landet med de samme interesser som dem selv. Med et spækket fagligt program kan alle lære nyt, men det sociale bliver ikke glemt.

Formål med campen

Målet med Fysik Camp 2017 er, at vi vil skabe den fantastiske oplevelse for alle. Vi vil arbejde på, at alle bliver klogere og lærer noget nyt og sejt fysik. Vores undervisere er universitetsstuderende og har en faglig viden, der kan udfordre selv den mest intelligente gymnasieelev.

Jeg håber, at vi ses på campen.

- Rasmus Rahbek Østergaard, Koordinator, UNF Fysik Camp 2017

Denne side er sidst opdateret d. 9. december 2017 af DVD

Jeg håber at vi ses på årets Fysik Camp!

Rasmus Rahbek Østergaard

Koordinator, UNF Fysik Camp 2017

Fysik Camp Crew 2017

Du kan møde hele årets crew her.

Baggrundsbillede: ESO/José Francisco Salgado (josefrancisco.org)